vineri, 17 octombrie 2008

Ploaie

Imi place cand ploua. Imi place sa simt picurii reci pe maini, imi place sa calc in balti si sa urmaresc cercurile de apa, imi place sa ma plimb pe strada goala cu castile in urechi. E o liniste de nedescris. E o pace de care nu ai parte in zilele cu soare. Imi place. Doar eu si muzica. Nimic in jur care sa-mi intrerupa gandurile. Eu si cu mine. Egoista, ca intotdeauna. Un copil.

5 comentarii:

  1. si mie imi place cand ploua..dar sa stau in casa...sa citesc o carte buna..si sa beau o cafea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai mult ador la ploaie zgomotul pe care il fac picaturile de apa atunci cand lovesc in geam si aerul proaspat si curat de dupa...
    Cand ies afara dupa ploaie nu ma mai satur sa respir si incerc sa trag cat mai mult aer in piept.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Spunem: Ploaia cade... Si nimeni nu vede nenorocirea din spatele acestei banale constatari. Este accident sau sinucidere? Nu vom sti niciodata. In orice caz, ploaia nu se va mai inalta. A alunecat in prapastie de la mare inaltime, nu mai poate fi salvata. Tot ce putem face e sa fim acolo ca sa cada pe noi, pe pielea noastra moale, mai bine decat pe pamant. Intind mainile, ridic privirea si o primesc. Imi moare in brate, pe piept si pe fata. Ii strang in brate cadavrul si o sarut pentru ultima oara."

    Martin Page - Despre ploaie (fragment)

    RăspundețiȘtergere
  4. La inceput am facut o confuzie cand am citit "strada goala", dar mi-am dat seama ca strada e cu articol :)
    Frumos... :)

    RăspundețiȘtergere