vineri, 12 septembrie 2008

Gena adulterului

Am inceput sa citesc presa. Pe net, bineinteles, dar tot mi se pare ciudat. Ce-am aflat eu din Jurnalul National:

In revista de specialitate americană PNAS de la 2 septembrie anul aceasta se aduc dovezi în favoarea existenţei unei gene a adulterului. Gena cu pricina este botezată allele 334. Este rezultatul unui recent studiu suedez.
Pana aici sa zicem ca e ok. Multe se descopera in ziua de azi...dar apoi continua:

Infidelitatea masculină ar fi genetică, susţin cercetătorii suedezi. Ei spun că au identificat gena adulterului, prevenind astfel doamnele şi domnişoarele că bărbaţii au în programul lor genetic infidelitatea.
Stati putin. Adica saracii barbati sunt infideli din cauza genelor si tot ce pot doctorii sa faca e sa le anunte partenerele? Deja nu-mi suna bine. Pare scuza. Sa continuam totusi.


EPILOG. Studiul suedez are şi un epilog, încurajator pentru doamne şi domnişoare, chiar dacă pare decupat dintr-o telenovelă. Autorii zic că în relaţia de cuplu influenţa genelor nu trebuie neglijată, dar că acesteia i se poate rezista cu ajutorul iubirii. Iată şi o primă concluzie: iubirea, mai tare ca infidelitatea.
Deci nu prea are efect gena daca exista iubire. Aha...incep sa ma prind. Dar despre gena femeilor..nimic?

Specialistul nostru, conferenţiar doctor Daniel Popescu, face referire la un alt studiu menit să le reducă la tăcere pe doamne şi domnişoare. Astfel, ca o replică la studiul cercetătorilor suedezi, trebuie menţionat un alt studiu efectuat în anul 2004 în Marea Britanie. Britanicii făceau cunoscut opiniei publice că au găsit gena infidelităţii feminine. Aşadar, o altă concluzie: egalitatea perfectă cînd vine vorba despre infidelitatea la femei şi la bărbaţi. Şi, culmea, fără nici o vină!

Atat?!

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu