marți, 6 ianuarie 2009

Gri

Sunt o persoana egoista. Niciodata nu m-am gandit sa neg asta, o acceptam pur si simplu fara sa ma gandesc exact ce semnifica sau ce implica.

Egoism nu inseamna ca cineva sa traiasca asa cum doreste. Inseamna a cere altor oameni sa traiasca asa cum acel cineva doreste sa traiasca.
Oscar Wilde

Pana acum persoanele din jurul meu s-au adaptat la modul meu de a fi. Sau cel putin asa am avut impresia. Rareori am facut eu primul pas cand vine vorba de impacare. Sunt si orgolioasa, deci combinatia e perfecta. De curand am realizat ce pierd cu atitudinea asta si ca trebuie sa mai las si de la mine. Sa scap de (aparenta) nepasare si indiferenta, desi e mult mai greu decat pare. M-am obisnuit sa las sa treaca lucrurile de la sine si in cazul in care nu se intampla asa, sa ma inchid in mine si sa ma distantez de persoane in loc sa le confrunt. Da, sunt si lasa. Aproape ca am ajuns sa cred ca e normal asa, pana cand am vazut persoane care au curajul de a infrunta totul si de a spune in fata ce au pe suflet, de a insista pana cand lucrurile se rezolva. Asta imi lipseste mie. Curajul. Dar ma vindec.

6 comentarii:

  1. sa te vedem...vorbele n-au nici o valoare pe cand faptele da...

    RăspundețiȘtergere
  2. egoismul si indiferenta nu sunt deloc o problema :) cel putin la personalitatea mea se muleaza perfect DAR daca iti lipseste curajul e o mica buba acolo. Esentialul e sa vrei sa te schimbi, pentru ca putem fi cum vrem si ce vrem noi daca vrem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm! Oare esti asa cum te-ai descris sau asa te lasa cineva sa crezi? Cineva egoist.... Grija ca linia e subtire si nu se stie in ce pici. Loc de schimbare e mereu la oricine, dar conteaza cat si cum. Iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiam ca spunea asta O. Wilde dar imi aduc aminte ca la Fantanita Haiducului, in acea incappere in care te retragi pentru a fi profund, sunt tot felul fe astfel de cugetari. printre care si asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Omul prin natura lui e egoist... fie din dorinta de a-si apara "teritoriul" sau "obiectul" pe care-l presupune a fi al lui...fie din inconstienta. Mi se pare normal... si eu sunt egoista, nu cu lumea...ci cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alo! Alo! Tovarasi! Va rog! Tovarasi! A venit vremea sa ne revedem si in 2009. Asa ca dati sfoara in Sibiu si anuntati toti blogerii ca DUMINICA, 18 ianuarie, ora 17 la Bohemain Art&Flow, Piata Mica (sub Hostle) se face prima mare intalnire a blogerilor din Sibiu din 2009!!! Anuntati tovarasii, domnii, taranii, muncitorii si intelectualii posesori de bloguri!!! Puteti sa va confirmati prezenta la comentarii pe MAZEMANIA, important e sa fiti acolo!!!!

    RăspundețiȘtergere