luni, 25 august 2008

A-Camp

A-Camp este o tabara pentru fanii anime din Romania. 6 zile in munte, izolati de restul lumii (cei care aveau Orange, ca Vodafone si Cosmote aveau acoperire), aer curat, drumetii pe munte, brazi, racoarea de dimineata si seara, ursi, cai si bineinteles otaci din toata tara. Daca nu te uiti la anime-uri, o sa intrebi ce naiba sunt otacii.

Otacii nu sunt tineri apatici, izolati, cei mai alieni si alienati dintre copiii de azi. Ei sunt cei mai activi, interesati, pasionati si implicati, voluntari intr-o lume care nu mai suporta si sustine voluntariatul.

Ei sunt tineri care se strâng anual, in numar din ce in ce mai mare, la Otaku Festival sau Nijikon ca sa schimbe informatie, sa vada anime-uri de ultima ora, sa cumpere manga-uri si sa joace pe saturate game-urile lor favorite. Fie ca sunt din Brasov, Iasi, Sf. Gheorghe, Cluj, Timisoara sau Bucuresti, ca sunt de la arte sau de la geologie, toti au seriile lor de anime si autorii lor japonezi preferati.


Mai multe despre otaci aici.

Daca te intrebi ce sunt anime-urile, pot spune pe scurt ca sunt desenele animate japoneze. Cel mai cunoscut anime e Sailor Moon, dar nu pot spune ca e reprezentativ, pentru ca sunt multe genuri de anime.
Otacii nu sunt interesati doar de anime, ci si de manga, jocuri pe calculator si intreaga cultura japoneza. Spre deosebire de otacii din Japonia, cei europeni sunt sociabili, se intalnesc la festivaluri si discuta despre ultimele anime-uri aparute. Astfel ca, doua sibience curajoase s-au inscris la A-Camp, prima tabara unde aveam ocazia de a socializa cu fani anime din intreaga tara. Duminica noaptea ne-am intalnit cu Lady Darkness din Valcea si am pornit toate 3 spre Bucuresti la 2 noaptea. La 8 30 am ajuns in Bucuresti, unde am vazut grupul de otaci care ne astepta in Gara de Nord. Am plecat impreuna la 9 30 spre Pietrosita, am luat apoi autobuzul pana in munte. Locatia mi-a placut foarte mult. Brazi oriunde te uitai, aer curat...si foame! Am asteptat pana seara pentru prima masa, dupa care m-am mutat in camera cu cealalta sibianca, pentru ca am ajuns in camere diferite. Eram 8 fete in acea camera, fiecare cu personalitatea (si accentul) ei. Ne-am distrat impreuna, am ras de ciorbele de la pranz, de dusul care avea la inceput doar apa rece, am facut stencils-uri, papercraft, origami, karaoke (ok, eu am sarit peste asta), am jucat mafia (he he...am fost liderul mafiei de 2 ori), am fost in drumetie, am vazut fetele din Sfantu Gheorghe facand cosplay, ne-am uitat la proiectii (Kaibaaa), am jucat Uno si Poker, am vazut fete care desenau..incredibil. Si multe altele. Astept tabara de anul viitor, asta daca nu se hotarasc sa organizeze una si in iarna sengihnampakgigi. Atat ca nu-mi plac posturile prea lungi.

2 comentarii:

  1. nu aveam absolut nici o idee ca se organizeaza asa ceva si pe la noi...ceva poze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost vreo 40-50 de persoane cu aparat foto. Acum astept sa puna toti pozele pe un ftp si apoi o sa pun cateva si pe blog. Am facut si eu cateva cu al meu, dar mi s-a stricat cablul de date. O sa ma duc azi sa-mi cumpar unul.

    RăspundețiȘtergere